Belföld

Szöllősi György: Senki sem látta jönni a vízumkérelem elutasítását

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

„Összeköthető a két dolog, a főszerkesztővé válásom és az, hogy nagykövet lettem. Amikor visszajöttem a Nemzeti Sporthoz, akkor azt a szerteágazó sportdiplomáciai tevékenységet, vagy nem is fogalmazok ilyen fellengzősen, tehát a Puskás Akadémián felépített kapcsolatrendszer működtetését, a Puskás-ügyekben zajló lobbizást, egyeztetéseket kár lett volna abbahagyni” – mondta Szöllősi György az Indexnek adott interjújában arra a kérdésre, miért volt fontos, hogy nagykövetté váljon.

A Nemzeti Sport főszerkesztője szerint a kinevezés megkönnyíti a munkáját, és hivatalos megerősítést ad ahhoz, amit egyébként is csinálna.

Szöllősi beszélt az interjúban arról is, hogy még szeptemberben nem kapott beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. A főszerkesztő – aki 2017-ben kapott diplomata-útlevelet – chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az Árpád-kupán, amelyet a 25. jubileumi alkalomból a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére pénteken nyitott volna meg.

Az ilyen és ehhez hasonló vízumkérelmek sokaságát intézték a közelebbi és a távolabbi múltban, rutinszerű és automatikus folyamat volt ez idáig, amennyire én tudom, és senki sem látta jönni a kérelem elutasítását

– fogalmazott az ügy kapcsán. Hozzátette: „Nyilván sem az én személyemnek, sem a konkrét esetnek nincs önmagában túl nagy jelentősége, csupán azért lett belőle nagy ügy, mert mindenki további, messzebbre menő politikai következtetéseket vont le belőle, talán nem is alaptalanul.”

Szöllősi továbbá elárulta azt is, hogy 15-20 ezer között mozog a Nemzeti Sport eladott példányszáma – igaz, 10 ezer példányra a kormány fizet elő. 

Kapcsolódó
Diplomata-e a focinagykövet, és jár-e neki a diplomata vízum?
Cikkünkben megpróbáljuk tisztázni, hogy mi történhetett a Nemzeti Sport főszerkesztőjének vízumkérelmével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik