Belföld

„Senki sem maradhat egyedül a problémájával” – megnyitott a Mammut SegítőPont

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Sokszor a legnehezebb annak felismerése és elfogadása, hogy valakinek segítségre van szüksége. A következő lépés, hogy segítséget kérünk. Mi ezt tettük könnyebbé, elérhetőbbé a Mammut SegítőPont létrehozásával

– közölte Facebook-oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

Mint ismert, a Mammutban az elmúlt években több alkalommal is történt öngyilkosság, a legutóbb július 30-án, amikor délelőtt fél 11 körül egy nő ugrott le a második emeletről, és a mentők hiába értek gyorsan a helyszínre, az áldozat életét már nem tudták megmenteni.

Őrsi most azt írta, nincs két egyforma élethelyzet, nincs két egyforma nehézség, de az biztos, hogy senki sem maradhat egyedül a problémájával. „Megoldásnak, segítségnek vagy kezelésnek léteznie kell, méghozzá elérhető közelségben” – fogalmazott.

Úgy folytatta, a Mammut SegítőPont létrehozásának célja, hogy segítséget tudjanak biztosítani a lelki nehézségekkel küzdők számára. A SegítőPont lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen.

Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. A SegítőPont üzemeltetése több szakmai szervezet részvételével valósulhat meg. Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória

– közölte a polgármester.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik