Belföld

„A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük” – közleményt adott ki az iskolaigazgató a halálos balesetről

A Gyulai István Általános Iskola egész közösségének nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Ricsi családjának – kezdi közleményét a XX. kerületi Gyulai István Általános Iskola igazgatója Lernyei Ákos azután, hogy kedden kora reggel meghalt az iskola egyik tanulója az intézmény előtt. A 9 éves fiúra rádőlt a kerítés, amit egy teherautó döntött ki. A jármű sofőrjét később őrizetbe vették.

A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a Hatóságokkal együttműködünk mindenben. Kérjük, Ricsi emlékét ne övezze feszültség és indulatok, ne bántsuk most egymást a gyászunkban!

– írta az igazgató.

Csütörtökön 17:30 -tól az iskola udvarán csendes gyertyagyújtással emlékeznek a diákra. Az iskolában pszichológus segít a tanulókat a trauma feldolgozásában.

A bpiautosok.hu-hoz eljutott egy felvétel, amin látható, ahogy a szűk résen próbál kiállni vélhetőleg a balesetet okozó teherautó. A színe és típusa alapján valószínűsíthető, hogy ez a teherautó okozta a balesetet – írják. A portál olvasója ezt fűzte hozzá a videóhoz:

Kb. 1 perccel a pesterzsébeti tragédia előtt jártam arra. Pont arra gondoltam ott elhaladva, hogy miért pont fél 8-kor kell azzal a nagy döggel centizni a gyerekek és az amúgy is túl sok autó között! Borzasztó, felelőtlen! Ott nemrég plusz parkolókat hoztak létre. Biztosan az volt a legfontosabb? Inkább eltüntetni kellene onnan az autókat, nem becsábítani!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik