Belföld

Kilencéves gyermeke előtt szurkáltak össze egy anyát Soroksáron, megvádolták a nő exét

Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 29 éves férfival szemben, aki tavaly októberben, a nyílt utcán késelte meg volt élettársát, a nő 9 éves gyermeke szeme láttára. A gátlástalan támadót a gyermek helyszínen lévő édesapja, egy másik szemtanú segítségével tudta csak megfékezni.

A főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a férfi korábban élettársi kapcsolatban élt a nővel, amelyből született egy közös gyermekük is. Tavaly év elejére azonban megromlott a kapcsolatuk, és a nő egy XXII. kerületi lakásba költözött a vádlottal közös 3 éves, valamint a korábbi kapcsolatából származó 9 éves gyermekével.

A nő nem sokkal később közölte az exével, hogy az italozó életmódja miatt végleg szakítani akar vele, és a jövőben a közös kisgyermeküket is csak akkor láthatja, ha az előre egyeztetett találkozókon józanul jelenik meg.

A férfi nem volt hajlandó belenyugodni a szakításba, és az alkoholizáló életmóddal sem hagyott fel. A következő hónapokban a férfi üzenetek formájában, valamint a személyes találkozások során gyakran szidalmazta és fenyegette is a nőt, a féltékenysége pedig tovább fokozódott, amikor tavaly ősszel megtudta, hogy az asszonynak új párja van.

A férfi elhatározta, hogy bosszúból megöli a gyermeke anyját. Az egyik délután magához vett egy kést, és azzal a nő lakóhelyéhez ment ittasan. Mivel a nő ekkor még nem ért haza, a férfi a lakása közelében,, egy dohánybolt előtt italozva várakozott, miközben összetalálkozott az asszony nagyobbik gyermekének édesapjával, aki éppen láthatásra érkezett.

A nő közben hazaért, majd a 9 éves gyermekével együtt kiment a ház elé, hogy a fiút átadja az édesapjának. Az asszony ekkor meglátta a részeg vádlottat, és kérdőre vonta őt, amiért bejelentkezés nélkül, ráadásul ismét ittasan jelent meg.

A férfi ekkor válaszadás nélkül előrántotta a kést, majd a nőhöz lépett, és a közvetlen közelükben lévő 9 éves gyerek szeme láttára gyors egymásutánban, a nő felsőtestét, illetve nyakát támadva, számos alkalommal megszúrta. Az asszony sokkos állapotba került, kiabálni kezdett, a szúrásokkal szemben a kezét felemelve védekezett, miközben a mellette álló gyermekét is védelmezve, megpróbált oldalra kitérni

– közölte az ügyészség.

A hirtelen támadást észlelve, a gyermek édesapja a nő védelmére kelt, hátulról lefogta a támadót, akinek a dulakodás közben kiesett a kés a kezéből. Az asszony eközben a nyitott garázsajtón keresztül, a gyermekét is beterelve, a ház belső udvarára menekült, és megpróbálta bezárni a garázsajtót a távirányítóval. Az exe azonban ekkor kiszabadult a másik férfi fogásából, és azonnal utánuk futott.

A férfi utolérte a nőt, majd a nyakát megragadva fojtogatni kezdte, miközben a támadást ugyancsak közvetlen közelről észlelő gyermek jelenlétében azt ordította, hogy megöli a nőt.

Eközben a garázsajtó lecsukódását a lábával megakadályozta, ezáltal az udvarba bejutott a gyermek édesapja, valamint vele együtt egy a támadást észlelő járókelő, akik együttes erővel lefogták a támadót, akit a szintén segítségükre siető közterület-felügyelőkkel közösen, a rendőrök kiérkezéséig visszatartottak.

Az asszony a brutális, gátlástalan és kitartó bántalmazás során életveszélyes sérüléseket szenvedett. Csak a védekezésének és a szemtanúk gyors reagálásának köszönheti, hogy életben maradt.

A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést kért az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik