Belföld

Az Európai Bizottsághoz fordult Iványi Gábor

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Iványi Gábor levélben fordult az Európai Bizottság alelnökéhez, Vera Jourovához, hogy ismertesse egyháza és egyesülete körül kialakult helyzetet – derült ki Donáth Anna közleményéből. A Momentum politikusa hozzáteszi, Iványi Gáborékat támogatva ő maga is a Bizottsághoz fordult, „hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a Testvérközösség érdekében”.

Iványi Gábor szerdán sajtótájékoztatót tartott, ahol a hvg tudósítása szerint többek között arról beszélt, hogy egyre nehezebben tudja működtetni az Oltalom Karitatív Egyesület az egészségügyi és oktatási intézményrendszerét, mivel a NAV továbbra is minden beérkező pénzt leemel a számláikról.

Iványi nemcsak az Európai Bizottságnak küldött levelet, hanem Orbán Viktornak és Novák Katalinnak is.

Iványi elmondta azt is, hogy beszélt Karácsony Gergely főpolgármesterrel, aki jelezte, hogy a főváros is igyekszik támogatást nyújtani az Oltalom Karitatív Egyesületnek.

Jelezte, hogy eddig két helyen, Abaújkéren és a beregi térségben függesztették fel néhány napra az iskoláik működését, de lehet, hogy a kilátástalannak tűnő helyzet miatt távozó kollégák miatt létszámhiány okán több intézmény működése hosszabb időre is ellehetetlenülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik