Belföld

Hét évet kértek a kecskeméti nőt 22 évvel ezelőtt szétszurkáló férfire, a vádlott azt állítja, nem ő volt

police.hu
police.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a K. Istvánt, aki 22 évvel ezelőtt kíméletlenül összeszurkált egy 27 éves nőt Kecskeméten, a Halasi úton.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év fegyházbüntetést és hét év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetér.

K. István még csak 16 éves volt a bűncselekmény elkövetésekor. 2001 tavaszán megismerkedett egy prostituálttal, és igénybe akarta venni a szolgáltatásait. Az örömlány azonban elhajtotta őt, mert nem volt kocsija.

A fiatal azonban a visszautasítás ellenére kereste annak lehetőségét, hogy ismét kapcsolatba léphessen a nővel. Egy április estén a nő éppen kidobta a lakása előtti konténerbe a szemetet, amikor a fiú a visszautasítás miatti dühében hátulról megragadta, majd befogta a száját és megvágta a nyakát.

ugyeszseg.hu

A támadás során földre került nő kiabálni kezdett, hogy „Segítség! Megölnek!”. A férfi azonban a mellkasánál fogva leszorította és a nyakán, valamint a felsőtestén is többször megszúrta. A kiabálásra felfigyelő és a nő segítségére siető járókelők megzavarták a fiatalt, aki elmenekült a helyszínről. A nő életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

policie.hu

A támadó útonálló módon végrehajtott, váratlan és kíméletlen támadása a sértettnek az átlagost meghaladó szenvedést okozott. Kilétére azt követően derült fény, hogy 2016 őszén a férfi egy másik büntetőügy vádlottjaként a bírósági tárgyalás napján nyilvános telefonfülkéből bejelentést tett, hogy két csőbombával fel fogja robbantani a törvényszéket.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy nem ő késelte meg a nőt. Az ügyészség hét év fegyházbüntetést kért a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolt férfire beismerés esetére. A férfi lebukásáról, ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik