Belföld

Elásta, majd betont öntött a lengyel vendége testére egy hajdúszoboszlói pár szalonnasütés után

Elásta, majd betont öntött a lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói pár. A hajdú-bihari nyomozók bűnügyi őrizetbe vették az emberöléssel gyanúsított párost.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a hozzátartozói jelezték a magyar rendőrségnek a rokonuk eltűnését. Elmondták, hogy az utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfia  hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra.

A helyi rendőrök azonnal az eltűnt keresésébe kezdtek és első ízben azt derítették ki, hogy kihez érkezett a külföldi. Hamar kirajzolódott, hogy egy pár látta vendégül. A 31 éves nőt és barátját, egy 41 éves férfit kihallgatták nyomozók. Az elszámoltatás után mindketten megtörtek, és beismerték, hogy van közük a lengyel állampolgár eltűnéséhez.

Kiderült, hogy a magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze évekkel ezelőtt a későbbi áldozatával. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi eljön Magyarországra meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek.

Szalonnát sütöttek a pár házánál szeptember 30-án este, miközben beszélgettek és italoztak. A két férfi azonban összeszólalkozott, majd dulakodni és verekedni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

Ezt követően a pár arra az elhatározásra jutott, hogy eltüntetik a holttestet. A férfi közel tíz órával a verekedést követően ásott egy kétméteres gödröt a kertben, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját. Napokkal később a férfi 12 centi betont öntött a betemetett holttestre.

police.hu

Az elkövetők tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tettek. A párt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A  csicsói vállalkozót, Szűcs Tibort Pápánál ásták el. Az ő megölésérő, ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik