Belföld

3 és fél évet kértek a férfire, aki kis híján megölte a pár hónapos csecsemőjét, mert zavarta, hogy sír

Vádat emelt a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség azzal az esztergomi férfival szemben, aki úgy megverte a négy hónapos síró kisbabáját, hogy az elvesztette az eszméletét és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

dr Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség 3 és fél év börtönbüntetést és négy év közügyektől eltiltást kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfire azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadlábra.

A vádirat szerint a férfi gyakran indulatossá, és ingerültté vált a baba sírása miatt, és két alkalommal is egy tompa tárgynak ütötte a gyermek fejét. A legutolsó esetben a csecsemő elvesztette az eszméletét.

A férfi végül a szomszédok segítségével mentőt hívott a kisfiúhoz, akinek a bántalmazás következtében életveszélyes sérülései keletkeztek. A szülői felügyeleti jogot a gyámhatóság azonnal megszüntette.

Az ügyész lapunknak elmondta még, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt vallotta, hogy nem bántalmazta a gyermekét. A főügyészség három és fél év letöltendőt kért a férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

Egy halászteleki nő konkrétan megnyomorította a négy hónapos kisbabáját. Arról ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik