Belföld

A főnökétől akart kicsalni ötmillió forintot egy férfi, de végül rolleren menekült a rendőrök elől

Nyíregyházi Járási Ügyészség
Nyíregyházi Járási Ügyészség

A Nyíregyházi Járási Ügyészség egy hónapon belül bíróság elé állította azt a férfit, aki zsarolással akart munkáltatójától pénzt szerezni, majd a rendőrök elől rollerrel menekült – derült ki keddi közleményükből.

A vádirat szerint a húszas évei közepén járó nyíregyházi férfi anyagi gondjai enyhítésére 2023. szeptember 13-án, egy általa korábban létrehozott e-mail címről üzenet küldött a munkáltatójának. Azzal fenyegette meg, hogy ha nem szeretné, hogy a NAV vizsgálódjon a cégénél, még aznap délután tegyen egy általa meghatározott helyre egy zacskóban ötmillió forint készpénzt. A levélben figylemeztette a sértettet, hogy amennyiben ezt nem teszi meg vagy trükközik, akkor a bizonyítékait eljuttatja a megfelelő szervekhez.

Az ügyvezető nem válaszolt az üzenetre, ezért a férfi újabb sürgető üzeneteket küldött, aztán adott egy nap haladékot a fizetésre. A cég ugyanakkor szabályosan működik, ezért a sértettnek semmilyen félnivalója nem volt a zsarolótól, semmi nem tartotta vissza, hogy a rendőrséghez forduljon. A nyomozókkal karöltve csapdát így állítottak: a sértetti színleg elfogadta a zsaroló ajánlatát, és a férfi által megjelölt helyre elhelyezett egy táskát, benne 50 ezer forint készpénzzel. A vádlott egy elektromos rollerrel jelent meg a helyszínen, majd a rejtekhelyről magához vette a táskát. Az őt figyelő rendőrök ekkor üldözőbe vették. A férfi menekülés közben eldobta a táskát, de aztán elesett a rollerrel, így a nyomozó hatóság könnyedén elfogta és őrizetbe vette.

Az ügyészség a letartóztatott férfit zsarolás bűntette miatt a mai napon bíróság elé állítja, vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik