Belföld

Levideózta egy lány, ahogy fának csapódnak a barátaival egy elbénázott driftelés miatt

Fának csapódott három fiatal Vác közelében egy elbénázott driftelés miatt. Az anyósülésen ülő fiatalember berántotta a kéziféket, csak éppen az autót vezető barátjának felejtett el szólni róla. Egy fiatal lány ült a kocsiban hátul, és a mobiljával videóra is vette a balesetet.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta , hogy a terhelt beismerte a bűnösségét és azt mondta, hogy azért húzta be a kéziféket, mert azt hitte, hogy a gépkocsit vezető barátja ezt mondja neki.

A húszas éveiben járó fiatal a barátja autójában utazott tavaly májusban a sofőr melletti ülésen, mögöttük egy lány ült. Az autó vezetőjével éppen azt tesztelték, hogy a kocsi átalakított futóműve hogyan viselkedik a használatban. A lány a hátsó ülésről mobiltelefonjával vette az utat. Az előzetes megbeszélés alapján azt is tesztelni kívánták, hogyan változik meg az autó irányítása és stabilitása, ha menet közben berántják a kéziféket.

Vác Deákvár és Máriaudvar közötti részén haladtak, amikor az anyósülésen ülő fiatal, előzetes figyelmeztetés nélkül berántotta a kéziféket. A jármű a blokkoló fék hatására elveszítette stabilitását, majd letért az útról és egy fának csapódott. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg. A vádhatóság szerint a féket berántó fiatal cselekménye alkalmas a közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség két évre felfüggesztette az eljárást a fiatallal szemben. Ez azt jelenti, hogy ha nem indul újabb eljárás két évig a fiúval ellen, akkor megszüntethető az eljárás vele szemben.

Gyöngyösön a rendőrök előtt driftelgetett egy autós. Erről ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik