Belföld

Letartóztatták a nógrádmegyeri ittas cserbenhagyót

Letartóztatta a Balassagyarmati Járásbíróság  azt a 35 éves férfit, aki szeptember 19-én elgázolt egy gyalogost Nógrádmegyerben, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a férfi szeptember 19-én éjjel ittas állapotban és bódító hatású szerek befolyása alatt vezette a kocsiját, nem állt meg, s nem is szállt ki a járműből a gyalogos elütése után, hanem segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A terhelt október elsején Salgótarjánban vezetett éjjel, ahol rendőri ellenőrzés alá vonták. A rendőr a leengedett ablakon át légalkoholmérő készüléket alkalmazott, majd annak pozitív eredményét követően a férfi hirtelen beindította a járművet, és elhajtott. Lakott területen belül 120-140 km/h-s sebességre gyorsított, több helyen a záróvonalat átlépve menekült az őt üldöző rendőrök elől, végül azonban megállt és sikerült őt elfogni.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészi állásponttal és elrendelte a kényszerintézkedést.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik