Belföld

Fóliázás: gyorsan kijavítja a vesszőhibát a kormány, amely miatt kétségessé vált a büntetés

A közelmúltban megírtuk mi is, hogy vesszőhiba miatt perel a Líra, amiért 12 millióra büntették egy könyv lefóliázásának hiánya miatt. A könyvesbolthálózat fenntartója ugyanis hibát talált  a melegellenessé tett “gyermekvédelmi” törvényben, így bíróságon támadják meg azt a 12 milliós fogyasztóvédelmi bírságot, amit júliusban szabott ki a cégre a Fővárosi Kormányhivatal.

A bírságot kiosztó hivatal szerint az érintett könyvek homoszexualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermekeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban történt.

Ami igaz, csakhogy a Líra a vonatkozó jogszabály ezt egy vesszőhiba miatt elő sem írja, így valójában nem hibáztak.

Tehát ha nincs elkülönítés, akkor nem kell semmit becsomagolni.Íme a törvény:

Az Igazságügyi Minisztérium most azt közölte az RTL Híradóval, hogy még az ősszel kijavíthatják a vesszőhibát. A kormány közben a rendelet szigorításra is készül, ezt már korábban megígérték, de a részletek egyelőre nem derültek ki.

Nyáry Krisztián a Líra kreatív igazgató azt mondta a csatornának, hogy szerinte az utóbbi hónapokban viszont gyakoribbak lettek az ellenőrzések. „Az a nagyon szerencsétlen helyzet alakult ki, hogy a büntetési gyakorlatból próbálnak következtetni a kereskedők, hogy akkor most jól járnak-e el, vagy sem, mert a törvény szövegéből nem lehet” – mondta a Híradónak Nyári Krisztián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik