Belföld

Bilincsben vitték el az összejátszó raktárost és sofőrt a munkahelyükről, akik 37 milliónyi árut sikkaszthattak el

police.hu
police.hu

Egy klímaberendezések raktározásával és az ezzel kapcsolatos logisztikai feladatok ellátásával foglalkozó cég értesítette a rendőrséget, miután leltárukban jelentős hiányt fedeztek fel. A kezdettől belső emberre gyanakvó rendőrök egy tordasi és egy miskolci férfit vettek egy idő után górcső alá. Begyűjtötték a bizonyítékokat, majd bilincselve vitték el az 54, valamint 35 éves férfiakat a munkahelyükről, a kollégáik szeme előtt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint tavaly december óta csapolták nagy titokban a cég raktárkészletét. A 35 éves raktáros, valamint az 53 éves gépkocsivezető társulása 9 hónap alatt 36 és fél milliós kárt okozott a cégnek: 15 alkalommal, 123 szettet, vagyis 246 darab terméket emeltek el, majd adták tovább havi bevételük növelése érdekében. A rendőrök 610 ezer forintot foglaltak le az otthonukban.

police.hu

Az alkalmanként 200 ezer forintot kapó sofőr nehéz anyagi helyzetére hivatkozott kihallgatásán. A magát szerencsejáték függőnek valló raktáros az elsikkasztott vagyon szinte minden fillérét elkaszinózta. A szabadlábon védekező páros ellen sikkasztás bűntette miatt folyik eljárás a szigetszentmiklósi rendőrségen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik