Belföld

Ököllel esett a szerelőnek a kocsmában, majd arcon köpte a rendőrt

Jogerős végzést hozott a Zalaegerszegi Járásbíróság annak a férfinek az ügyében, aki februárban rátámadt a szerelőkre a kocsmában, majd leköpte a vele szemben intézkedő rendőr.

A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye szerint a férfi egy zalai presszóban italozott, amikor megérkezett két szerelő, hogy megjavítsák az elromlott hűtőgépet. A két férfi a munkáját végezte, amikor az ittas vendég minden ok nélkül, hátulról megütötte az egyik szerelőt egy összetekert újságpapírral. A melós számon kérte emiatt a férfit, aki erre szó nélkül ököllel megütötte. A másik szerelő megpróbálta lefogni a támadót, aki azonban kiszabadította a kezét és ismét megütötte a szerelőt.

Ekkor a presszó egyik vendége távozásra szólította fel a férfit, ő azonban visszalépett és a pult mögött álló szerelőkre öntötte a borát, köpködött és a kiürült poharat pedig feléjük dobta. A szerelők bementek a raktárba és kihívták a zsarukat, a férfi pedig hazabandukolt.

Délután négy körül a zalai rendőrök megpróbálták előállítani az elkövetőt, de ő finoman szólva sem volt együttműködő. Káromkodott és szidta a rendőröket, akik végül megbilincselték és beültették a járőrkocsiba. Az egyik egyenruhás épp a vádlott biztonsági övét kapcsolta be, ő azonban arcon köpte.

A bíróság garázdaság, testi sértés és becsületsértés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátotta büntetővégzésében az elkövetőt. A végzés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik