Belföld

Főpolgármester-helyettes: A BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása

A BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása – nyilatkozta a Népszavának Kiss Ambrus, miután a portál csütörtökön megírta, hogy Fülöp-szigetekről toboroz buszsofőröket a BKK külsős szolgáltatója, a fővárosban 450 buszt üzemeltető ArrivaBus Kft. A főpolgármester-helyettes hozzátette: külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását. Megjegyezte azt is: nem az utasoktól várják el a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást.

Arra a felvetésre, hogy kölcsönzött munkaerő nélkül esetleg nem lesz elég buszvezető a szakpolitikus azt válaszolta, hogy a vállalkozó szerződésben vállalta a szolgáltatás üzemeltetését, így utólag nem állhat elő azzal, hogy nincs hozzá elég munkavállalója.

„A szolgáltatás folytonosságának biztosításához a toborzó kampány részeként októberben 20 Fülöp-szigeteki járművezető kezdi meg a képzési programot, de leghamarabb 2024 januárjában állnak munkába. Gondosan kiválasztott vonalakon, angol nyelven beszélő diszpécserek támogatása mellett teljesítenek majd szolgálatot. A célunk az, hogy továbbra is biztosítsuk a budapesti buszközlekedés zavartalan ellátásában vállalt feladatunkat” – egészítette ki korábbi válaszait az Arriva. Mint írták, ugyanakkora bért kapnak a külföldi munkavállalók, mint a magyarok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik