Belföld

Hétvégenként leáll az orosházi kórház sebészete

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Pénteken hazaküldik a betegeket, vagy átszállítják őket egy másik kórházba.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Péntek 15:30 órától hétfő reggel 7:30 óráig a sebészeti fekvőbeteg ellátás szünetel – írja Facebook oldalán az intézmény.  A tájékoztatóból kiderül az is, hogy a változás nem érinti a sebészeti szakrendelést.

A szüneteltetés indoklásául azt írja a kórház, hogy átszervezik a fekvőbeteg szakellátási betegutakat.

Október 6-tól az ellátás folyamatos biztosításának érdekében a betegutak átmenetileg, a vármegyén belül átszervezésre kerülnek

– fogalmaznak.

A kórházból pénteken a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig elbocsátják.

Azon esetekben, amikor a betegeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezésre kerülnek a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira

– írja a kórház.

Hozzáteszik azt is, hogy az orosházi kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.

Az orosházi kórház ás rendelőintézet problémáira már korábban ráirányította a figyelmet a város korábbi önkormányzati képviselője, jelenleg a Momentum parlamenti képviselője,  Sebők Éva.

Néhány nappal ezelőtt arról írtunk, hogy az orosházi kórház vezetője magánklinikát nyitott, ami miatt vizsgálatot rendelt el a kórházi főigazgatóság.

Kapcsolódó
Magánklinikát nyitott az orosházi kórház vezetője, vizsgálatot rendelt el a kórházi főigazgatóság
Miközben az orosházi kórház és rendelőintézetben számos orvost keresnek, és szünetel a traumatológiai ellátás, a kórház vezetője magánklinikát alapított, jelentős részben az általa vezetett állami intézmény orvosaival. A kórházi főigazgatóság vizsgálatot rendelt el.

Nyitóképünk illusztráció. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik