Belföld

Üzent Novák Elődnek a svéd állampolgársága miatt elővett momentumos politikus

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A rasszista, listázó elődpárt köpönyegéből kibújt Mi Hazánknak üzenem és különösen Novák Elődnek, hogy kettős állampolgárként a magyar mellett svéd állampolgárságom is van

– írta közleményében Bedő Dávid, aki habár korábban már beszélt arról, hogy apja Svédországban született, ezért ő is félig svéd, és állampolgár is, a minap Novák Előd, a Mi Hazánk képviselője mégis azzal vádolta meg, hogy Bedő ezt eltitkolta.

Novák szerint nyilvánossá kell tenni a képviselők kettős állampolgárságát, melynek „már a megléte is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de különösen az, ha ez a tény titkos”.

A momentumos politikus erre reagálva jelezte, hogy sosem volt titok a svéd állampolgársága, számtalanszor említette a múltban, illetve kitért arra is, hogyan lett svéd állampolgár. A posztban úgy fogalmazott:

Nagyszüleim 1956-ban egy olyan elnyomó, autoriter rendszer ellen harcoltak, amilyet Novák Előd is szíve szerint építene, ha hatalmon lenne. A forradalom leverése után, félve a megtorlástól, pedig Svédországba menekültek. Svédország NATO-felvétele pedig magyar érdek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik