Belföld

444: Szijjártó sógora beszállt egy finnországi motorpályába

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Három magyar és egy finn üzletember van abban a cégben, amelyik megvette a dél-finnországi Iitti melletti motorpályát, a KymiRinget, a Kouvolan Sanomat cikke szerint, amit a 444.hu vett észre. A lap szerint a 4,6 kilométeres pályát az augusztusban alapított Finland Motorsport Circuit Holding szerezte meg, aminek az igazgatótanácsában ott ül Őry Tamás, aki a 444.hu Szijjártó Péter külügyminiszter sógoraként azonosított.

Azt nem tudni, hogy mennyit fizettek a pályáért, amelynek az építése 30 millió euróba (mintegy 12 milliárd forint) került.

A cikk szerint Szijjártó testvére, Szijjártó Sarolta is benne van az autó-motorsportban. Őry Tamás és Szijjártó Sarolta közös cége, a TRP Hungary Kft. korábban közvetlenül a külügyminisztériumtól is kapott pénzt, de az állami Szerencsejáték Zrt. is támogatta. 2019-ben oldalanként egymillióért írtak tanulmányt a nyíregyházi multifunkciós versenypályáról.

(A nyitóképen Szijjártó Péter (j) érkezik a mogyoródi Hungaroringen megrendezett V4 Logisztikai Fórumra 2018. június 15-én. Mellette Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője.)

A fórum célja egy olyan platform létrehozása, ahol a visegrádi csoport országainak logisztikai szakemberei párbeszédet folytathatnak az iparágat érintő technológiai fejlődésekről, legújabb trendekről, a szakma jövőjéről és kihívásairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik