Belföld

Négy év fegyházat kapott a férfi, aki három embert is megvert az esztergomi vasútállomáson – videó

Négy év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a súlyos testi sértés bűntettével és garázdasággal vádolt férfit, aki három férfit is megvert az esztergomi vasútállomáson

Horváth Sándor, a Komárom Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyész három munkanapot tartott fenn a nyilatkozata megtételére, míg a vádlott és védője fellebbezett.

A vádhatóság tájékoztatása szerint  január 10-én az esztergomi  vasútállomás területén a sértett mobiltelefonja, és bankkártyája ismeretlen körülmények között kikerült a birtokából, azt röviddel később egy nő találta meg az épület mellett, majd le akarta adni a jegypénztárban, de elkérte tőle az elkövető.

A sértett ezt szóvá tette az elkövetőnek, majd mind a ketten kimentek a váróteremből. Az elkövető odament a peronon álló emberhez és könyökkel úgy arcon ütötte, hogy a földre esett.

Az elkövető ezt megelőzően egy másik férfit a váróteremben is vállon lökött, és arcul ütött,  mert kérése ellenére sem pénzt, sem cigarettát nem adott neki, a megütött férfi nem sérült meg.

Az elkövető a vasútállomás parkolójában is megvert egy férfit. Az elkövető ezt a férfit arra kérte, vigye őt el valahová a gépkocsival. Mivel az autós nem vitte sehova, ezért ráütött a kocsijára. A sofőr ekkor kiszállt a kocsiból, mire az elkövető ököllel többször is arcon vágta.

Az autós próbált védekezni, a támadót a földre vitte, azonban az elkövető többször is térddel megrúgta, majd felállva ismét többször is arcon ütötte.  A bántalmazás következtében az autósnak bordatörése, jobb alkarjának törése, szemüregkeret- és orrcsonttörése törése keletkezett.

Olvasói sztorik