Belföld

Már 324-en haltak meg balesetben Magyarországon az idén, a sérültek száma több mint 10 ezer

Donka Ferenc / MTI ( Illusztráció)
Donka Ferenc / MTI ( Illusztráció)

Minden nap legalább egy ember meghalt balesetben az idén. Az ORFK tájékoztatása szerint 10 674 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt szeptember végéig az ország útjain. Ezekből 299 volt halálos, és összesen 324 ember vesztette életét.

A közleményükben azt írták, hogy több mint 10 százalékkal csökkent a halálos balesetek, és csaknem 20 százalékkal az ezekben meghalt emberek száma az elmúlt év azonos időszakához képest. Ám ez aligha jelent vigaszt azoknak, akik elvesztették a szüleiket, gyermekeiket, rokonaikat vagy barátaikat.

Hozzátették, a szabályok betartatása az elsődleges eszköz a rendőrség számára, amellyel el tudja érni, hogy csökkenjen a balesetek száma évről évre. Ezt szolgálják a mindennapi ellenőrzések mellett azok a tematikus akciók is, amelyek a leggyakoribb szabálytalanságok visszaszorítására irányulnak. Hiszen a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségadási szabályok be nem tartása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).

Kellő odafigyeléssel még akkor is el lehet kerülni baleseteket, ha a másik fél nem tartja be a szabályokat. Ha marad ez a tendencia, akkor minden nap legalább egy ember meg fog halni idén.

Idén szeptember végéig 10 674 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt az ország útjain, amelyek közül 299 volt halálos, ezekben 324 ember vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik