Belföld

Felmerült a gyanú, hogy Orbán Viktor pénzért vesz nézettséget a TikTokon, megszólalt a miniszterelnök sajtófőnöke

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Július végi indulása óta futószalagon érkeznek a videók Orbán Viktor TikTok-oldalára, ahol a miniszterelnök stábja olyan szenzitív információkat is megoszt a felhasználókkal, hogy mikor rúgott be a kormányfő utoljára.

A korábban a Megafon színeiben a kormánypropagandát erősítő, azóta onnan és a Fidelitasból is távozó Tóth Bettina egy videóban ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy elég különösen alakulnak a nézettségi adatok Orbán TikTok-oldalán, felmerült a gyanú, hogy a kormányfő esetleg vásárolja a nézettséget.  Tóth ezt arra alapozta például, hogy a miniszterelnök egyik videójánál (ezen Orbánnak a Demográfiai Csúcson elmondott beszédrészletét örökítették meg) épp 10 milliónál járt a megtekintések száma, cserébe csak 500 lájk érkezett rá. De volt olyan eset is, hogy egy 2 milliónál is nagyobb megtekintést produkáló videónál másnapra már csak 100 ezres nézettséget jelzett az alkalmazás.

Az egykori megafonos influenszer szerint a hirtelen visszaesések arra utalnak, hogy a miniszterelnök videóihoz követőket, illetve nézettséget vásárolhattak, vagyis manipuláció történhetett, amit a TikTok rendszere később kiszűrt, azért esett be hirtelen a nézettség a töredékére.

Ezen információk birtokában a Média1 kérdésekkel fordult a miniszterelnök sajtófőnökéhez, akinél arról érdeklődtek, hogy mit szólnak a vádakhoz, igaz-e, hogy Orbán Viktor nézettséget vesz a TikTokon, továbbá hogy a miniszterelnök social media stábja milyen módszerekkel igyekszik a lehető legnagyobb nézettséget generálni a miniszterelnöknek, illetve költenek-e pénzt kifejezetten TikTokra.

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan tömören reagált a lap megkeresésére:

Ostobaságokkal nem fogalkozunk. Üdvözlettel: Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kapcsolódó
A magyar kormány döntött, hogy Messi vagy Ronaldo
Orbán szerint Orban nélkül nem működik az udvartartás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik