Belföld

Nem lesz 50%-os magyar kvóta a sportban

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Novák Előd hiába bízott abban, hogy javaslatát a kormánypárti képviselők legalább tárgysorozatba engedik venni, hiszen Orbán Viktor is hasonlóról beszélt.

A döntésre kijelölt Kulturális Bizottság elutasította Novák Előd javaslatának tárgysorozatba vételét az 50%-os magyar kvóta bevezetéséről a hazai csapatsportbajnokságokban. A Mi Hazánk politikusa szerint a kvóta bevezetése a nemzeti identitás megőrzésének, a magyar sport védelmének lenne záloga.

Indoklása szerint jelenleg a magyar csapatok döntő többségében korlátozás nélkül alkalmazhatóak külföldi, több olyan sportklub is működik, amelynek játékosai között alig találni hazait. Focista példái szerint volt olyan mérkőzés is, amikor magyar játékos nem is lépett pályára, az NB I-ben a 12 csapat mintegy 150 külföldi játékost foglalkoztat, a legutóbbi átigazolási időszakban pedig még tovább is nőtt a számuk.

Novák Előd korábban abban bízott, javaslatát a kormánypárti képviselők legalább tárgysorozatba engedik venni,  hiszen Orbán Viktor nem is olyan régen maga is arról beszélt,  hogy több saját nevelésű fiatal kellene a klubokba, a csapat fele azért legyen magyar, mert a magyar futball nem a szórakoztatóipar része.

 Tehát mi nem szórakozni akarunk és tapsikolni a lelátón mindenfajta, messzi földről idefújt, ügyes játékosok játékán örvendezve, hanem mi a saját gyerekeinket akarjuk látni. A magyar gyerekeket, a magyar válogatottat, a magyar klubcsapatokat.

A Kulturális Bizottság kétharmados többségben vannak a kormánypárti képviselők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik