Belföld

Mindenki megvan a 270 kilónyi drogot hazánkba és Németországba szállító bűnszervezet tagjai közül

police.hu
police.hu

Cipruson fogták el a 270 kilónyi droggal kereskedő bűnszervezetnek az utolsó tagját, egy 23 éves férfit. A  Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a döntően magyar állampolgárokból álló bűnbanda az andalúziai Albox, valamint Torrox települések környékén működtették a marihuána ültetvényeiket.

Az onnan származó, alsó hangon is legalább 270 kiló drogot aztán kamionokba rakodták és Németországba, illetve Magyarországra szállíttatták 2019 decembere és 2020. július 13. között.

A végdátumot a Pest vármegyei nyomozók spanyol kollégáikkal tűzték ki, amikor a Guardia Civil kommandósai egy rajtaütésben 40 kiló marihuána lefoglalása és négy ember elfogása mellett felszámolták az ültetvényeket.

Idén őszre a bűnbanda szökésben lévő tagjai közül már csak két, Ciprusra menekült férfi maradt: egy moldáv állampolgár, akiről kiderült, a közelmúltban alkoholmérgezésben meghalt, valamint a 23 éves B. Ádám Tibor, akit repülővel hoztak hoztak Budapestre, miután feladta magát a szigetországban. A drogkereskedelemmel gyanúsított férfi nem tett vallomást, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Kapcsolódó
A spanyol tengerparton fogták el hazánk három legkeresettebb bűnözőjét – így csaptak le rájuk
Évek óta bujkáltak álnéven. Két társuk továbbra is szökésben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik