Belföld

Elsodorta a vele szemben intézkedő rendőrt és polgárőrt egy autós az újpesti benzinkúton

Bűnügyi felügyeletbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki két héttel ezelőtt elsodort egy vele szemben intézkedő rendőrt és polgárőrt az újpesti benzinkúton.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a húszas évei végén járó férfinek 2021. decembere óta nem volt érvényes vezetői engedélye. Szeptember 19-én este Budapestre autózott egy kölcsönkért kocsival a nógrádi otthonából a két utasával.

A férfi másnap kora hajnalban megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy – polgárőr társával – szolgálatot ellátó rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, hogy alkalmas-e a jármű közlekedésre.

A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az intézkedés alól igyekezett kivonni magát először úgy, hogy az iratokat nem adta át, és megkísérelte meggyőzni a hivatalos személyt, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette.

A megalapozott gyanú szerint, amikor a férfi észlelte, hogy magyarázata az intézkedő rendőrt nem győzte meg, majd észlelte, hogy a hivatalos személy az autó bal első ajtaját kinyitva folytatni akarta az intézkedést, beindította a kocsit és nagy sebességgel elhajtott.

Eközben a bal első ajtóval elsodorta az autót visszatartani törekvő rendőrt és polgárőrt, akik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az ügyészség letartóztatását kérte a gyanúsítottnak, de a bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte. Az ügyészség súlyosabb kényszerintézkedésért fellebbezett.

Kapcsolódó
Menekülés közben elütötte a rendőrt egy férfi Tatabányán
Az eset még vasárnap hajnalban történt, de csak most hozták nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik