Belföld

Kavicsot, füvet és homokot tömtek egy gyerek szájába az osztálytársai, életmentő műtéteket kellett rajta végrehajtani

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azzal a két fiatallal szemben, akik játék közben a földre vitték, majd lefogták az osztálytársukat, és füvet kavicsot, homokot tömtek a szájába. A gyerek életveszélyes állapotba került az idegen anyag okozta megbetegedés miatt.

Jogg Zsolt, a  Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak nem tettek vallomást a kihallgatásuk során és egyikük később írásbeli vallomást terjesztett elő.

Ebben azt közölte, hogy a másik fiú kérte meg arra, hogy fogja le a sértett kezét, és a gyermekkorú társuk volt az, aki füvet és kavicsot tömött az áldozat szájába. A vallomása szerint ezt követően megijedt és elfutott a helyszínről, és nem látta, hogy a sértett lenyelte volna a kavicsot. Végül pedig azt közölte, hogy nagyon sajnálja és megbánta a történteket

– közölte az ügyész.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlottak gyermekkorú társuk és a kiskorú áldozatuk  egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskolában tanulnak, és baráti viszonyban voltak. Tavaly március végén az iskola udvarán játék közben a két terhelt és a gyermekkorú fiú először egy másik kiskorú fiút próbáltak meg megfogni és a fűben hempergetni, de ő védekezett és elfutott.

Ezután a későbbi áldozatukhoz  mentek, lefogták a kezeit, földre vitték, hanyatt fekvő helyzetben tartották, amíg a gyermekkorú fiú a szájába füvet, kavicsot és homokot tömött, amit a gyerek lenyelt.

A fiatalok ezután elengedték a fiút és távoztak. A fiatal szégyellte elmondani a történteket a tanárainak és szüleinek, és nem szól nekik az eseményről. A következő napokban azonban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták és kétszer is megműtötték.

A fiú szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezett, életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés a gyermek számára pszichés traumát is okozott.

Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott a büntetlen előéletű fiatalkorú elkövetőkkel szemben, pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával.

Kapcsolódó
Kiengedik az osztálytársukkal végző kaposvári diákokat
A két gimnazista kegyetlenül összeverte, majd vízbe fojtotta Sz. Józsefet, aztán köveket dobtak a testére, hogy elsüllyedjen. Bő tíz év után szabadulhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik