Belföld

Több tízmillót csalt ki nyugdíjasoktól egy pápai nő, a magát ügyvédnek kiadó társával

police.hu
police.hu

Több tízmillió forintot csalt ki áldozataitól egy 49 éves pápai nő a társával a Vas vármegyei rendőrség tájékoztatása szerint. Közleményükben azt írták, hogy a gyanúsított társa vezetékes telefonon kereste a későbbi áldozatait.

Ügyvédnek adta ki magát és arról tájékoztatta őket, hogy a rendőrség letartóztatta a közeli hozzátartozójukat különböző bűncselekmények elkövetése miatt, és szabadlábra helyezésükhöz nagy összegre van szükség.

Felhívta az áldozatai figyelmét, hogy erről nem szólhatnak senkinek. A telefonbeszélgetések során a hozzátartozók érzelmi kapcsolatait kihasználva rávette őket, hogy a milliós összeget vagy a kincstárjegyet beváltva nejlonzacskóban adják át a futár részére.

Az összehangolt országos koordinációnak köszönhetően a győri rendőrök együttműködésével a nőt egy nagyobb összeg átvételekor fogták el. A körmendi nyomozók a csalót gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A kutatások során több mint hatmillió forintot és bűncselekményekből származó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök.

Frissítünk!

A Szombathelyi Járásbíróság elrendelte a nő letartóztatását egy hónapra. A Szombathelyi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik