Belföld

Megerőszakolta a 17 éves várandós nevelt lányát, és annak hároméves kislányával is erőszakoskodott

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a férfire, aki megerőszakolta az élettársa tizenhét éves lányát, a három éves unokáját pedig szexuálisan molesztálta.

A férfi 2004. óta élt élettársi kapcsolatban, melyből négy gyereke született. Az élettársának az előző kapcsolatából született lánya, valamint annak kislánya is együtt élt velük a mosonmagyaróvári lakóhelyükön.

A nevelőapa 2018. május 28-án az élettársa lányával, aki ismét gyermeket várt, szexuális cselekményt végzett. A tizenhét éves lány sírva tiltakozott, de a férfi azzal fenyegette meg, ha nem teszi amit mond, lemondanak a kislánya gyámságáról, így elveszíti őt. Ezen alkalmat követően a férfi többször is durván bántalmazta a lányt.

A fellebbviteli főügyészség  közleménye szerint a férfi 2019 januárjában az élettársa akkor három éves unokáját is szexuális cselekmény eltűrésére vette rá.

A Győri Törvényszék 16 év fegyházra ítélte a  többszörös visszaesőt, szexuális erőszak bűntette és szexuális kényszerítés bűntette miatt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi a jogi és az erkölcsi kötelezettségeit is súlyosan megszegte, ezért a büntetése súlyosítását tartja indokoltnak.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik