Belföld

Felhívta a rendőröket, hogy ha nem csinálnak valamit a szomszédjával, akkor megöli és rágyújtja a házat

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított ecsegi férfit, aki azzal fenyegette a rendőrséget, hogy ha nem intézkednek, akkor ő megöli a szomszédját.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi régóta rossz viszonyban állt a két házzal arrébb lakó szomszédjával. Július 23-án háromszor is összevesztek, majd az ittas férfi felhívta a 112-es segélyhívót és a Miskolci Hívásfogadó Központ diszpécserével közölte, hogy „vagy csinálnak valamit a szomszédjával, vagy meg fogja őt gyilkolni, és a házat is rágyújtja”.

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és előállították a betelefonálót. Az elkövetéskor a férfi ittas volt. Az önhibából eredő ittasság nem menti az elkövetőt, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedhet, így tettéért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, sőt, az ittas elkövetés súlyosító körülménynek számít.

Kapcsolódó
Nem akart buszra várni, felhívta a rendőröket, hogy vigyék haza, mert zaklatják
Egy órát kellett volna várnia a buszra a gyerekkel, ezért kitalált egy történetet.

Aki abból a célból, hogy a rendőrséget vagy más állami szervet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, megvalósítja a terrorcselekmény bűntettét. Ha ilyen cselekménnyel fenyegetőzik, a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettét követi el.

Mivel a tettes a betelefonáláskor a szomszédja megölésével fenyegetéssel arra akarta kényszeríteni a rendőrséget, hogy az ő akarata szerint intézkedjenek, a Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfit terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt állította bíróság elé, és felfüggesztett börtönt kért rá.

A férfit egy év börtönre ítélték, de a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztették. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik