Belföld

Lesből támadt a nővérére egy fiú, majd arcba és nyakon szúrta

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a fiút, aki lesből támadt a nővérére, majd többször is megszúrta egy késsel. A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a fiú autizmus spektrumzavarban szenved.

Három héttel ezelőtt a fiatalkorú gyanúsított elbújt az otthona nappalijának ajtaja mögött. Amikor a testvére kopogtatást követően a helyiségbe lépett, a fiú hátulról rátámadt a párnája alatt tartott késsel. A testvérek között dulakodás alakult ki, amelynek során a fiú többször, testszerte megszúrta a nővérét. Védekezés közben a lány az arcán és a nyakán is sérüléseket szenvedett.

A lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a cselekmény elkövetési módja és a támadott testtájék alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított meg akarta ölni a nővérét.

Figyelemmel arra, hogy a terhelt agresszív magatartása miatt már korábban is alakultak ki dulakodások a családban, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követ el. Mindemellett a bűncselekmény jellegére, a terhelt személyi és családi körülményeire, illetve a büntetőeljárás során tanúsított magatartására tekintettel az ügyészi indítvány szerint a gyanúsított jelenléte csak letartóztatás elrendelésével biztosítható.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását. A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézményben kell végrehajtani. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett, így az nem jogerős.

Frissítés!

Cikkünk első verziójában szó szerint idéztük a Budapest Környéki Törvényszék közleményében szereplő, a fiatal terhelt autizmusára utaló téves kifejezéseket és megállapításokat. Ezeket utóbb eltávolítottuk a szövegből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik