Belföld

Kommandósok mentek a szomszédja kutyáira lövöldöző férfiért

police.hu
police.hu

Egy székesfehérvári kutyatulajdonos tett feljelentést tegnap délután a rendőrségen arról, hogy az udvarán, hogy légpuskalövedékeket és kavicsokat talált a kutyái fekhelye körül, és a házának a falában. A bejelentő elmondta, hogy az utóbbi időben mindennapossá vált a lövöldözés, és a kocsiját is megkárosították.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint amikor megjelentek a Nagyszebeni utcában lévő háznál, csattanó hangra lettek figyelmesek, ami légpuskából leadott lövés zaja volt a feltételezésük szerint.

A rendőrök felszólították az udvaron munkálkodó férfit, hogy jöjjön ki az ingatlanól, de ő nem tett eleget ennek. Ezt követően kimentek a Fejér megyei kommandósok, akik behatoltak az ingatlan területére, és elfogták a férfit.

A nyomozók három légpuskát, légfegyverlövedékeket és különböző típusú pirotechnikai termékeket foglaltak le a helyszínen. A bejelentő házának vakolatába ékelődve és az udvaron is találtak lövedékeket, melyekről a szakértő elmondta, a lefoglalt légfegyverek egyikéből származhattak.

Az állatkínzással meggyanúsított  férfi beismerte a tettét, és azt mondta, hogy több ízben lőtt a lefoglalt légpuskával a szomszédja kutyái felé, hogy megijessze őket amikor ugatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik