Belföld

Újabb milliókat fizet károsultaknak a győri önkormányzat Borkai telkekre belógó gyalogos-hídja miatt

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Újabb károsultak peren kívüli egyezségi ajánlatát fogadta el kedden a győri közgyűlés a négy éve megépült, telekre belógó gyalogos-felüljáró miatt. Az egyiknek több mint 15,5 millió forintos, a másiknak pedig 1,7 milliós kártérítést fizet az önkormányzat – írja a Telex.

A 320 millióból épült győrszentiváni építmény egy kettévágott utcát köt össze, de két-két családi házhoz elképesztően közel került, szinte belóg a kertekbe. Ketten azért pereltek, mert a Borkai Zsolt polgármestersége idején épült híd értékcsökkenést és kárt okozott az ingatlanjaikban.

Az összesen 17,37 millió forintos kártérítést a bíróság által kirendelt szakértő állapította meg. Ezt követően károsultak úgy döntöttek, hogy egyezségi ajánlatot küldenek az önkormányzatnak: ha ezt az összeget 15 napon belül kifizetik nekik, akkor eltekintenek a késedelmi kamattól és a perköltségtől. Így került az ügyük a győri közgyűlés keddi napirendi pontjai közé.

Dézsi Csaba András győri polgármester a közgyűlésen azt mondta, hogy teljesen felesleges volt ezt a hidat megépíteni, és a mellette lévőt kellett volna rendbe hozni. Borkai korábban azt nyilatkozta, a hidat most is megépítené.

Az önkormányzat nem először fizetett kártérítést az ügyben. Egy idős néninél 19 milliós egyezséget fogadott el a város.

Kapcsolódó
300 milliós híd épült Borkai vezetése idején, de súlyos kártérítést fizethet Győr, mivel belóg a kertekbe
Az ügy Dézsi Csaba András jelenlegi és Borkai Zsolt volt polgármester közötti, szekrényből kihulló csontvázakról szóló üzengetés témája is lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik