Belföld

Átadási letartóztatásba került a férfi, aki nyílt utcán lőtt agyon egy férfit Bécsújhelyen

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön annak a török állampolgárságú férfinak az átadását, aki ellen az osztrák hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot emberölés és más bűncselekmények miatt.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi ellen az Osztrák Szövetségi Köztársaság Wiener Neustadti Ügyészsége bocsátott ki európai elfogatóparancsot.Az eljárás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 24-én éjjel Bécsújhelyen, egy bevásárlóközpont parkolójában az általa vezetett fekete BMW-ből legalább háromszor rálőtt áldozatára, aki a helyszínen életét vesztette.

A körözött férfi szeptember 24-én reggel próbált kilépni a röszkei autópálya határátkelőhelyén, az ellenőrzés során azonban egy Walther típusú pisztoly került elő a kocsijából. A fegyverben két lőszer volt, további 35 pedig a fegyver mellett. A gyanúsítottnak a fegyver birtoklására és Magyarországon történő átszállítására nem volt engedélye, ezért a magyar hatóságok eljárást indítottak vele szemben, és a Szegedi Járásbíróság szeptember 26-án elrendelte letartóztatását.

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszék az európai elfogatóparancsban szereplő cselekmény miatt elrendelte a gyanúsított átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását az osztrák hatóságoknak. A végzés végleges.

Kapcsolódó
Magyarországon fogtak el egy férfit, aki a nyílt utcán lőhetett agyon egy török származású személyt Ausztriában
A gyilkossággal gyanúsított férfi a lövöldözés után azonnal Magyarország felé vette az irányt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik