Belföld

Magyarországon fogtak el egy férfit, aki a nyílt utcán lőhetett agyon egy török származású személyt Ausztriában

Vasárnap hajnalban a nyílt utcán lőttek le Bécsújhelyen egy férfit több szemtanú szeme láttára. A 31 éves török szárzamású személyt három lövéssel ölték meg hajnali fél egy körül, a Cine Nova mozikomplexum előtti parkolóban.

Az Index azt írja, a gyilkosság elkövetésével gyanúsított 42 éves férfi a lövöldözés után autóval Magyarországra menekült. Ennek konkrét oka nem derült ki, de a férfi döntésében szerepet játszhatott, hogy Bécsújhelytől a magyar határ egy órán belül elérhető. A férfinak sikerült is Magyarországra szöknie, de nem tudott sokáig szökésben maradni. Az ellene kiadott nemzetközi elfogató parancs alapján még vasárnap reggel letartóztatták a magyar hatóságok. A jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottat Magyarországnak ki kell adnia Ausztriának, de az még nem tisztázott, hogy erre mikor kerül sor.

A történtekkel kapcsolatban megszólalt az osztrák település polgármestere is. Klaus Schneeberger a Kronen Zeitung szerint azt mondta, sokakhoz hasonlóan őt is megdöbbentette a hajnali gyilkosság, főleg annak tudatában, hogy a lövöldözés idején több száz ember, többségében fiatalok voltak a helyszínen. A városvezető köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a lövöldözéssel gyanúsított férfi elfogásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik