Belföld

Airsoft fegyverrel lőtték a libákat a tejfakasztó bulin a részeg testvérek, mert fájt nekik, ha egymást lövik

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Libákra lövöldözött szórakozásból egy kunszentmiklósi testvérpár a tejfakasztó buli végén. Egy állat elpusztult, kettő pedig megsebesült. A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt emelt vádat ellenük.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a testvérpár egyikük gyermekének a születését ünnepelte tavaly december 30-án, amelynek során mindketten erősen leittasodtak.

Az éjszaka folyamán a fivérek szórakozásból a nyílt utcán 2-3 méter távolságból airsoft fegyverekkel lövöldöztek a közeli portáról kiszökő libákra. Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt. Hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt.

Mintegy fél óra elteltével a testvérek folytatták a szárnyasokra lövöldözést, amivel csak a szomszéd újbóli figyelmeztetését követően hagytak fel. A fivérek „éjszakai szórakozásának” eredményeként egy liba elpusztult, kettő megsérült. Az elkövetők apja a későbbiekben megtérítette a gazdának okozott kárt. A fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért a fivérekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik