Belföld

Hadházy Ákos drágállja Szijjártó Péter bécsi útját

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Luxusnak tartja a repülést, ami 3-4 millió forintjába kerülhetett az adófizetőknek. A tárca cáfolta, hogy az osztrák fővárosban volt a miniszter szolgálati autója is.

A külgazdasági és külügyminiszter a 160 fős honvédségi utasszállítóval repült ki Bécsbe, ahol azonban már szolgálati autóját használta – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független képviselő ezt igazolandó mellékelte az Airbus nyilvános repülési adatait.

Hadházy Ákos számításai szerint Szijjártó Péter kék villogó nélkül is Bécsben lehetett volna 2,5 óra alatt. A repülő 30-40 percet repül, de ki is kell jutni a repülőtérre, be is kell menni a városba, így a miniszter kb. egy órát spórolt, ami azonban az adófizetőknek

alsó hangon 3-4 millióba került

– írta.

A magyar gazdaság jelenlegi helyzetében ezt elképesztő pénzszórásnak tartja. Hadházy szerinte ezt már Szijjártó Péter stábja is érezhette, mert a bécsi útról készített videó

mélyen hallgat a repcsizésről, csak az autókat mutatja, mintha végig azzal mentek volna.

Hadházy Ákos számításai helyesek lehetnek, abban  azonban téved, hogy a repülést el akarták volna titkolni, hiszen a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség bécsi közgyűlésére utazó miniszter az indulás előtt éppen Ferihegyről jelentkezett be Facebook-oldalán.

Mint korábban megírtuk, Szijjártó Péter idén már annyit repült, hogy szeptemberben megtette a Föld-Hold távolságot.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium a következő reakciót küldte el lapunknak: „A külügyminisztert szállító személygépjármű a bécsi képviselet hivatali autója, amely protokoll szerint szállította a minisztert látogatása során, ahol többek között a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatójával, a Roszatom vezérigazgatójával és az osztrák külügyminiszterrel tárgyalt. Tény az is, hogy Hadházy Ákos rendszeresen felfedezi és szenzációként tálalja, hogy a külügyminiszter repülővel utazik külföldre annak érdekében, hogy minden munkalátogatás a lehető leghatékonyabb módon valósuljon meg, ahogy történt ez hétfőn is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik