Belföld

Bicska is előkerült a debreceni iskola előtti verekedésben

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki erőszakkal rendezte nézeteltéréseit az iskolatársával.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatalkorú elkövető tavaly  november 2-án, délután, az egyik debreceni szakképző iskola előtt szólalkozott össze az egyik iskolatársával. Nézeteltérésük során a fiatal ököllel a társa irányába ütött, de nem találta el a fiút. Az elkövető ezután elővette bicskáját és a markolatával ráütött a fiú fejére. Ezután kinyitotta a bicskát és elkezdett vele hadonászni a társa előtt.

Az elkövető bántalmazása következtében a fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az eszközül használt bicska az emberi élet kioltására alkalmas, az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyészség próbára bocsátást kért az elkövetőre azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik