Belföld

Vitézy: a Volánbusz rendszeresen nem ad elég buszt agglomerációs vonalakra

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Tíz buszból négy kimaradt hétfő reggel hét és kilenc óra között a Budakesziről Budapest felé közlekedő járatok esetén – közölte Vitézy Dávid a Facebookon a műholdas forgalomirányító rendszer adatai alapján. A 22-es, 22A és 222-es vonalakon 35 busznak kellett volna belépnie Budakesziről Budapestre, ehhez képest 21 jött csak. Ez az előírt szolgáltatás hatvan százaléka.

Vitézy a saját tapasztalatiból is kiindulva azt írta, zsúfoltság mindig is elfordult ezen a vonalon, és a régóta tervezett, de a beruházások felfüggesztése miatt ismét bizonytalanná váló buszsávok híján a buszok sokszor a dugóban ragadnak Budakeszin. Ezt azonban szerinte most „személyzethiány is tetézte”, ami mostanában mindennapos.

A Volánbusz az utóbbi időben rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt a kék agglomerációs vonalakra

– hívta fel a figyelmet a volt közlekedési államtitkár, megjegyezve, hogy hétfőn Törökbálint, Solymár és Gyál felé is hiányoztak buszok.

Frissítünk!

A Volánbusz válasza alapján a hétvégén és hétfő reggel hét autóbuszvezetőjük betegedett meg, de az átcsoportosításoknak köszönhetően 7 és 9 óra között így is átlagosan 2,5 perces követési idővel közlekedtek Budakesziről a helyközi elővárosi és az agglomerációs buszok. A járatok a forgalmi torlódások miatt 5–30 perces késéssel közlekedtek, ezért az utasok elnézését kérik. Leszögezték, hogy az agglomerációs vonalakról nincsenek sem járművek, sem autóvezetők átcsoportosítva vonatpótláshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik