Belföld

193-mal előzte meg a rendőröket egy férfi Tolnában, aztán kártyával rendezte a 260 ezres bírságot

police.hu
police.hu

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax, közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai a hétvégén Tolna vármegye főútjain a szokásos napi szolgálatukat teljesítették. Ennek során szombaton délután a 61-es főúton mozgó ellenőrzés volt a feladatuk.

A rendőrség úgy fogalmazott: sokat látott kollégáik maguk is megdöbbentek, amikor azt észlelték, hogy egy kocsi nagy sebességgel éppen a szolgálati autót előzi meg.

A traffipax sem gyakran mér ekkora sebességet. A sofőr ugyanis a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 193-mal száguldott Tamási irányába

– írták.

A rendőrök a szabályszegő után eredtek, akit végül sikerült megállítaniuk. A sofőr rögtön elismerte a gyorshajtást, azt mondta, hogy egy megbeszélésre siet, ezért hajtott gyorsan.

A férfi a helyszínen rögtön rendezte is POS terminálon keresztül a több, mint negyedmilliós – 260.000 forintos – büntetést. A bírság mellett azonban 8 közlekedési büntetőpontot is elkönyveltek neki, zárul a rendőrség közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik