Belföld

A nyíregyházi Fidesz-KDNP szerint eltitkolja a valóságot a momentumos képviselő, akinek bemutatott a helyi polgármester

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

Lengyel Máté, a Momentum nyíregyházi önkormányzati képviselője vasárnap azt állította a Facebook-oldalán, hogy Nyíregyháza fideszes polgármestere egyszerűen bemutatott neki, amikor az akkugyárról kérdezte őt. Kovács Ferenc nem tagadja a történteket, de szerinte provokálták őt.

A nyíregyházi Fidesz-KDNP frakciója lapunknak megküldött sajtóközleménye szerint „Lengyel Máté, aki nemrég még a Jobbikban szolgálta Vonát, Sneidert, Jakabot, Gyöngyösit, aki egy éve még (Gyurcsányné) Dobrev Klárát is ölelgette a jelöltségéért cserébe, s aki most elhagyva a Jobbik süllyedő hajóját már a Momentumot szolgálja, újra a balhét szítja Nyíregyházán.”

Ez a politikai szélhámos, aki még egyetlen egy választáson sem tudott nyerni, az önkormányzatba is listáról jutott be, s akit tavaly az idősebb szocialisták a parlamenti választási vereség egyértelmű felelősének kiáltottak ki, most rácsodálkozott, hogy állítása szerint a nyíregyházi polgármester beintett neki. De arról nem beszél Lengyel Máté, miért is történhetett ez – már ha valójában megtörtént? Akkor lássuk a tényeket!

– olvasható a közleményben, amely szerint nem egyértelmű, hogy a polgármester tényleg bemutatott-e Lengyelnek, mindenesetre a frakció határozottan nem tagadja azt.

Azzal folytatták, az üzleti titkok miatt a nyíregyházi önkormányzat csütörtökön zárt ülésen tárgyalt az ipari park fejlesztéséről. A városvezetés részéről kétórás tájékoztató hangzott el, majd a képviselők több mint egy órán át kérdeztek a témáról. A napirend végén a közlemény szerint „Lengyel Máté minősíthetetlen, testületi üléshez nem illő stílusban próbálta oktatni, provokálni a polgármestert.”

A képviselők nagyobb része ekkor állítólag felháborodásának adott hangot. Lengyel Máté pár perc múlva, a következő napirend egyikében újra szót kért és ezzel elismerve a durva stílusát, ő kért kétszer is elnézést Kovács Ferenctől, a város vezetőjétől a provokatív viselkedéséért. Azt mondta, nem volt szándéka megbántani a polgármestert – olvasható a közleményben.

Ezek után mennyire gerinctelen magatartás az, hogy a közösségi oldalán erről már nem beszél? Konkrétan eltitkolja, elhallgatja a valóságot. De mit is várhatnánk egy gátlástalan köpönyegforgatótól? Ha már egy vezető tisztségviselőt nem tanították meg tisztelni a szülei, legalább az idősebbek iránt, ez esetben egy kétszer annyi idős városvezetővel szemben legyen tisztelettudó. Kedves Lengyel Máté! Szégyellje magát, amikor telekürtöli az országot az ön féligazságával, és elhallgatja, hogy igazából ön hibázott, amiért ott elnézést is kért

– üzenték a képviselője, majd azt kérdezték tőle: „az új pártja, a Momentum várja ezt öntől? Ilyen belépőt kér az új pártja?”

De Jeszenszki Andráshoz is intéztek egy kérdést:

kedves épp most az MSZP-ből kilépő, a választásokra függetlenné átváltozó frakcióvezető úr, miért nem szólt Lengyel úrnak, ha már nekünk utána azonnal jelezte, hogy ez nem helyes magatartás egy politikustól?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik