Belföld

Megrendezték a házasságtörést, majd fegyverrel rabolták ki az aktuson kapott férfit

Fegyveresen elkövetett rablás, zsarolás és különleges személyes adattal visszaélés miatt állítja bíróság elé, azt a férfit, aki úgy tett mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gáz-riasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes” férfi riválisát.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a prostitúciós tevékenységből élő kiskunhalasi nő tavaly ősszel többször nyújtott szexuális szolgáltatást egy kuncsaftjának, akiről azt feltételezte, hogy jó anyagi helyzetben van.

Elhatározták a férfi bűntársával, hogy légyott közben titokban kompromittáló felvételeket készítenek a férfiről azért, hogy pénzt szerezzenek tőle. Ennek érdekében a nő egy ismert közösségi oldalon álnevet használva felvette a kapcsolatot a későbbi áldozatával és találkára hívta.

Tavaly december 9-én a nő és a kuncsaft megjelent a férfi vádlott lakásában, ahol ő a terveknek megfelelően már elrejtőzve várta őket. Női társa jelzését követően a férfi megjelent egy gázfegyverrel a hálószobában  és videót készített az ott zajló aktusról, amelyen a másik férfi egyértelműen azonosítható volt.

Ezután a videót készítő férfi a nő férjének adta ki magát, majd előpattant a rejtekhelyéről, és úgy tett, mintha házasságtörésen kapta volna a párost. Ráfogta a pisztolyt a férfire és azt követelte, hogy fizessen neki 200 ezer forint bánatpénzt a megcsalása miatt. Az áldozat a fenyegetés hatására ekkor 60 ezer forintot át is adott neki.

Másnap a férfi vádlott telefonon és sms-ekben további készpénzt követelt az áldozatától, kilátásba helyezve, hogy közzéteszi a neten a felvételeket. A férfi azonban már nem teljesítette a követeléseit, hanem feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a párost fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, emellett a férfinak folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség azzal, hogy a férfi setében a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést is rendeljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik