Belföld

Késsel követelte egy nő az örökrészét, seprűvel kergették el

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki az általa jogosnak vélt örökség kiadását próbálta meg kikényszeríteni egy konyhakéssel.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a nő pszichés betegségben szenved, de beszámítási képességgel rendelkezik. Rendszeresen felkereste a későbbi áldozatát és családját az egyik Balaton-parti településen található ingatlanuknál abból a célból, hogy annak a korábban elhunyt, a vádlott által édesapjának tartott férje után adjak ki az általa jogosnak vélt örökrészt.

Az elkövető ilyenkor is szidalmazta, illetőleg elektronikus üzenetek formájában zaklatta az áldozatát. Az ominózus napon megjelent a sértett ingatlanánál, majd átmászott a kerítésen, és egy nagyobb késsel követelni kezdte az örökség szerinte neki járó részét.

Ezt hallva az  albérlőként tartózkodó férfi kiment az udvarra, akit a zavart nő nyomban kérdőre vont, hogy mit keres az „édesapja” házában, majd őt is azzal fenyegette, hogy megöli.

A késsel fenyegetőző nő cselekményének végül az vetett véget, hogy a megfenyegetett férfi magához vett egy seprűnyelet, és kiterelte vele a nőt az ingatlanról. A nő azonban még az ingatlanon kívül is több percen keresztül fenyegetőzött és örökrésze kiadását követelte úgy, hogy közben különböző tárgyakat dobált be az udvarra. Az ügyészség felfüggesztettet kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik