Belföld

Karácsony Gergely: Azt fogom legyőzni, akit Orbán rám küld

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Fidesznek semmi mondanivalója Budapest jövőjéről, kizárólag lejárató kampányokkal, propaganda hadjárattal készül a jövő évi választásra, nem meggyőzni, hanem becsapni akarja a budapestieket

Karácsony Gergely szerint így lehet összefoglalni azt az újabb elemzést, ami „ismét bepillantást nyújt a Rogán-művek mesterkedéseibe.”

A Kód közvélemény-kutató a 444 értesülései szerint legalább kilenc civil, illetve politikus népszerűségét mérte fel Budapesten, és vetette össze Karácsony Gergely számadataival. A Fidesz elnöksége személyesen is meghallgatott olyanokat, akik felmerültek jelöltként. A lap úgy tudja, a kampánystáb őszi feladata, amortizálni a főpolgármestert, és olyan helyzetet teremteni, amiben Karácsonynak saját oldalán is kihívói lehetnek.

A főpolgármester erre úgy reagált, sokfelől kapott már fenyegető jelzéseket, hogy a Fidesz nem fog válogatni az eszközökben.

Ilyen a természetük. Látjuk, már próbálkoznak egy ideje, igaz, eddig inkább magukat lőtték lábon. A full kamu Városháza-ügy, a piros lámpánál videózott „dugók”, a leleplezett állami gaz, az orosz álprofilokkal terjesztett Budapest-ellenes propaganda, a modern város jövőjével szemben a 80-as évek megoldásaihoz való naftalinszagú ragaszkodás, vagy legutóbb Kubatov pártigazgató, egyben kezdő várospolitikus nagyívű éleslátása, amikor rácsodálkozott, hogy a szirénázó mentőautó a piros lámpánál a másik sávban előzi az autókat, nyilván az én hibámból, mi másért

– fogalmazott.

Karácsony úgy folytatta, „olvasom, hogy elkezdték a főpolgármester-jelölti castingot is, elköltenek sok millió forintot kutatásokra, a minap egyik ismerősöm is belefutott egy ilyenbe.”

A politikus kedvenc kérdése ez volt: ön szerint ki hibáztatható a rosszul parkoló autók miatt? A két válaszlehetőség pedig: a rosszul parkoló autók vagy Karácsony.

Újra mondom: azt fogom legyőzni, akit Orbán rám küld. Mert nem a személlyel van bajom, hanem a rendszerrel, azzal a Budapest-ellenes rendszerrel, ami tagadja, pusztítja mindazt, ami Budapest számára érték: a szabadságot, a szolidaritást, a demokráciát, a sokszínűséget, a zöld elkötelezettséget. A jövőt. Megvédjük az értékeinket, megvédjük Budapestet

– zárta Facebook-posztját.

Kapcsolódó
Orbán: Semmi sem sürget minket Svédország NATO-csatlakozása ügyében
A miniszterelnök napirend előtti beszédével indult a parlamenti őszi ülésszak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik