Belföld

Szarvasbőgés, csillagos ég, pezsgőfürdő – Kapolcson találtuk meg az ország legbékésebb szálláshelyét

Vincze Miklós / 24.hu
Vincze Miklós / 24.hu
Az elmúlt években világszerte elharapózó faház-mánia egyik leglátványosabb hazai példáját, a Treehouses Kapolcsot épp a Kapolcs és Vigántpetend közti Csórompusztán rejtették el, hogy a forgalmas főúttól alig néhány száz méterre, a semmi közepén nyújtson kikapcsolódást a zajos városokból kiszakadni vágyó, egyedüli, vagy páros pihenésre vágyóknak.

Az aprócska Kapolcs neve a legtöbbek számára csak a minden évben számtalan vendéget vonzó Művészetek Völgye központi településeként lehet ismerős, pedig a Tapolca és Veszprém között megbújó település és környéke a koncertektől, előadásoktól és különböző eseményektől hangos napokon kívül is tele van csodákkal.

Az egyetemisták művészeti táboraként indult, majd díjesővel elhalmozott nemzetközi építészirodává vált Hello Wood kész célokkal érkezett a korábban egy tanyának helyet adó területre: egy olyan faházcsoportot akartak megálmodni, ami teljesen beleolvad a környezetébe, a vendégek pedig egymást nem zavarva pihenhetnek. A Treehouses Kapolcsot a Kapolcs és Vigántpetend közti Csórompusztán építették fel. Bár a forgalmas főúttól alig néhány száz méterre található, de ebből semmi nem vevődik észre: a semmi közepén nyújt kikapcsolódást a zajos városokból kiszakadni vágyó, egyedüli, vagy páros pihenésre vágyóknak.

Bujnovszky Tamás / Hello Wood

Ez jól láthatóan sikerült is, hiszen a földút végén álló akácfák közt hat, sziklának álcázott, kis utakkal összekötött házikót helyeztek el, amik egymástól elfordulva, egy kis hasadékon át engedik magukba az érkező párokat, vagy épp egyedüli feltöltődésre vágyókat.

Vincze Miklós / 24.hu

A teraszán jacuzzit és pihenőfoteleket is rejtő hat épület az utolsó porcikájáig azonos, berendezése pedig egyszerű és letisztult, a legnagyobb pozitívumot azonban mégsem ez jelenti, hiszen a házak mind elfordulnak egymástól, így az érkezők még véletlenül sem zavarhatják meg egymás pihenését, sőt, annak esélye is elhanyagolható, hogy az ember bárkivel összefusson.

Lakos Máté / Treehouses

Ennek nyilvánvalóan az introvertáltak és a teljes kikapcsolódásra vágyók örülnek leginkább, a pozitívumok azonban ennyiben nem állnak meg, hiszen a számos elemből álló reggeli piknikkosárban, a vacsora pedig jókora öntöttvas tálcán érkezik, hogy a kikapcsolódást egy pillanatra se zavarhassa meg a legközelebbi vegyesbolt, vagy étterem felkutatására indított akció. Így még több időt tölthetünk a pihentető jacuzziban, vagy épp a fotelekben ülve nézhetjük a naplementét.

Lakos Máté / Treehouses / 24.hu

A Treehouses Kapolcsban ebédet is rendelhetünk, a környéket biciklivel, autóval, vagy épp gyalog bejárni vágyók azonban gyorsan megtalálhatják a kedvenc helyeiket, ahonnan visszatérve újra csak élvezhessék a csendet, az azt néha-néha megszakító szarvasbőgést, illetve nézhessék a fényszennyezés teljes hiánya miatt itt valóban jól látható csillagos eget.

Treehouses

A kis épületek belső terében csak a legszükségesebb bútorzatot találjuk, a méretes fatáblák közé szorított minikonyha, a vele összenőtt hálószoba és nappali, illetve a fürdőszoba mellett azonban egy infraszaunának is jutott hely, ami nemcsak egy esti fürdőzés után, de az év bármelyik szakában igazi élmény.

Lakos Máté / Treehouses

A faházakban gyerekeknek és háziállatoknak ugyan nem jut hely, hogy az érkezők biztosan csak saját magukra, illetve a festői környezetre figyelhessenek. A csendes környék a túrára és különböző programokra vágyóknak egyébként egyaránt ideális: a terület bejáratánál lévő biciklikre felpattanva, vagy túracipőt húzva a Balaton-part felé is indulhatunk (Balatonakali és Zánka csak huszonöt kilométer!), de a nagyvázsonyi várat, Baláca csodás freskókat és mozaikokat is rejtő ókori római villagazdaságának romjait, vagy akár a monoszlói Hegyestűt is megnézhetjük, ezekhez azonban már tényleg nem árt, ha autóval indulunk útnak.

Treehouses

Új élményt kerestek pároddal?

Kapolcs mellett, az ég alatt, mindentől távol! A Treehouses most legújabb, lenyűgöző szálláshelyét mutatja be a Balaton felvidéken! Igazi elvonulós? igazi bekuckózós? Igen! Megtaláltad, amit kerestél! Egy fantasztikus szállás vár téged és párodat, úgy, ahogy mindig is szeretted volna.
Légy szabad, légy szerelmes, ünnepeld, hogy élsz!

Foglalni az alábbi linkre kattintva tudsz: www.treehouses.hu/noszvaj-kapolcs-foglalas/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik