Belföld

Feljelentés lett a CÖF „Háborúpártiak”-kampányából

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Brutális összegbe kerülhetett. A NAV-nak kell elbírálnia az ügyet.

A reklámköltéseket monitorozó Kantar Media adatai szerint 1,066 milliárd forintból valósította meg az ellenzéki politikusokat háborúpártinak beállító kampányát a Civil Összefogás Fórum (illetve a mögötte álló jogi személy, a CÖF–CÖKA) cége, a Kövess minket 2022 Kft. a nyáron – írta meg lapunk. Cikkünkben külön jeleztük, ez listaáras költés, a cég kaphatott kedvezményt például a nagy mennyiség miatt, de piaci forrásaink szerint így is több százmilliós vásárlásról lehetett szó.

Mindez felkeltette Vadai Ágnes érdeklődését is.

Honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges Kövess minket 2022 Kft.-nek az ellenzéki politikusokat lejárató kampányra?

A DK politikusa erról kérdezte a legfőbb ügyészt, emlékeztetve rá, hogy A Kövess minket 2022 Kft.-t 2021-ben alapították. A cégnek első évében 121 millió forint vesztesége volt, tavaly pedig 177 millió mínusz volt az adózott eredménye.

Polt Péter válaszolt. Közölte Vadai Ágnessel, hogy

a tartalom szerinti elbírálás elvére figyelemmel, kérdését fejelentésként

értékelte. Polt Péter továbbította azt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához, ahol érdemben elbírálják azt.

Mint korábban írtunk róla, szövegíróra nem nagyon kellett költeni, a kampány a tavalyi kormánypárti korteskedés folytatása volt, a propagandagépezet sikeresen égette rá az ellenzékre, hogy „háborúba sodorná az országot”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik