Belföld

Plakátkampányt indított a CÖF arról, hogy háborúpárti az ellenzék

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

HÁBORÚPÁRTIAK

– mindössze ennyi szöveg és ellenzéki politikusok arcmásai szerepelnek a a kormánypárti Civil Összefogás Fórum (CÖF) által kiadott plakátokon, alul pedig az: „A baloldal belesodorna minket a háborúba.”

A plakátokon ezúttal Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Karácsony Gergely sorakozott fel Gyurcsány Ferenc körül.

Farkas Norbert / 24.hu

A Hvg.hu cikke szerint a plakátkampányt a CÖF cége, a Kövess minket 2022 Kft. indította el. A vállalkozást még a 2022-es országgyűlési választás előtt hoztak létre, tőlük származtak az ellenzéki előválasztás idején szabadjára eresztett „STOP Gyurcsány, STOP Karácsony”-plakátok is.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában az M3-as metró felújítása kapcsán arról beszélt, hogy „háborúban állunk azzal az országgal, amelyik beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek”. A főpolgármester szavaira reagálva Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy „figyelemfelhívó” kampányt indítanak, ismertetve a baloldal a háborúpárti álláspontját. Kifejtette: az ellenzék fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, ami veszélyes.

Farkas Norbert / 24.hu

A kormány az ukrajnai orosz invázió kezdete óta arról kommunikál, hogy az ellenzék belesodorná Magyarországot a háborúba, amihez korábban az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elhíresült partizános interjúja szolgáltatott muníciót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik