Belföld

Évi egymilliárd forintért fog mentőkocsikat javítani Mészáros Lőrinc autószerelő cége

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A következő négy évben Mészáros Lőrinc autószerelő vállalkozása fogja javítani a mentőautókat – derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből, amit a 444 szúrt ki. A lap úgy értesült, hogy a mentősök már le is szerződtek a Mészáros Autó Javító Kft.-vel.

Az összesen négy milliárd forintról szóló szerződés éves összege (egymilliárd forint) jóval nagyobb, mint a cég eddig rekordbevétele. A 2011-ben alapított cég tíz évvel később még csak 113 milliós éves bevétellel rendelkezett, ami tavaly 651 millióra ugrott. 2022-ben a cégeszközállománya 283 millióról 900 millióra duzzadt: ebből már sejteni lehetett, hogy készülnek valamire.

A hirdetmény szerint Mészárosék feladata a mentősök által használt gépjárművek teljes körű garancia-és szavatossági időn túli javítása lesz, melyeket az Országos Mentőszolgálat a saját műhelyében nem tud, vagy nem akar elvégezni. Példaként említik a vizsgáztatást, a futómű- és motorjavítást, illetve a javítófényezést.

A tenderen egyedül a Turcsán Autószervíz indult Mészárosék ellen, ám a céget formai hibák miatt kizárták. A konkurens ajánlattevő a hiánypótlásra egy sor adatot nem adott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik