Belföld

Így menekült el az olimpiai bajnok gödi polgármester az újságíró elől

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Mérce újságírója a gödi vasútállomáson futott össze véletlenül Kammerer Zoltán gödi polgármesterrel, amikor a gödi Samsung-gyárral kapcsolatos riportját készítette. Kammerer kicsit zavartan mosolyogva fogadta az újságíró bemutatkozását, amikor viszont elhangzott az első kérdésnél elhangzott a Mészáros és Mészáros Zrt. neve, megfordult és szó szerint eltolta a biciklit. Az újságíró arra lett volna kíváncsi, hogy mi az álláspontja arról, hogy a Mészáros és Mészáros Zrt. a természetvédelmi területen végzett munkálatokat, amelynek során nem sok védett növény maradt a területen. Az egykori olimpiai bajnok kajakos tett egy kört a biciklit tolva, majd felpattant rá, és válasz és köszönés nélkül eltekert.

Nem először fordult elő, hogy a Fidesz támogatásával polgármesternek megválasztott Kammerer elmenekül a kérdések elől. Az ATV interjúját is otthagyta, amikor a gödi akkumulátorgyárról kérdezték.

A Mérce cikke szerint a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég a gödi akkumulátorgyár víziközmű rendszerének építési munkálatai során több száz védett homoki kikericset semmisített meg. A hatóságok és a Duna-Ipoly Nemzeti Park kijelölte az átültetendő növényeket, a cég mégsem végezte el a természetvédelmi területen való munkavégzés feltételéül megszabott előkészületeket. A területet azért túrták fel, mert a Duna vizét 8,5 kilométer hosszan vezetik Vác déli vízműterületétől a gyárhoz, a szennyvízvezetéket pedig 13,5 kilométeren, egészen Vácig vezetik majd a gödi iparterületről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik