Belföld

Videón, ahogy bosszút állnak biztonsági őrök egy társaságon a siófoki Petőfi sétányon

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt állítja bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a három biztonsági őrt, akik bosszúból támadtak egy baráti társaságra a Petőfi sétányon.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a három férfiból és két nőből álló társaság tagjai egy siófoki bárban szóváltásba keveredtek a dolgozókkal tavaly júliusban, a vita pedig tettlegességig fajult.

Bár az ötfős társaság ezt követően távozott a szórakozóhelyről, az eseményekről tudomást szerezve a Petőfi sétányon dolgozó biztonsági őrök – köztük egy ugyanilyen jellegű, biztonsági őrként elkövetett bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi, illetve két fiatalabb, húszas és harmincas éveikben járó társa – rendkívül dühössé váltak, és elhatározták, hogy megtorolják a történteket.

Az őrök a baráti társaság után indultak, és trágár szavak közepette kérdőre vonták, majd leköpték őket. Ezt követően az idősebb őr az egyik férfi karját ellökve, a saját kezét ökölbe szorítva folyamatosan ütést imitáló mozdulatokat tett, fiatalabb társai pedig meglökték és megütötték a társaság férfi tagjait, akik ettől a földre estek.

Az egyik férfit a legfiatalabb őr még akkor is leütötte hátulról, amikor az megpróbált felállni. A bántalmazás során könnyű sérüléseket szenvedő férfi ezután a rendőröktől kért segítséget, az őrök pedig gyorsan leléptek a helyszínről az egyenruhások kiérkezése előtt.

Az ügyészség az idősebb férfira letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást, fiatalabb társaira pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért azzal, hogy rendeljék el a pártfogói felügyeletet is.

Olvasói sztorik