Belföld

Halálra verte az ivócimboráját, majd lehúzta a testét a lépcsőházban a harmadikról, és kitette a ház előtt parkoló kocsik közé

Halálra verte az ivócimboráját egy salgótarjáni férfi, majd levonszolta a testét a lépcsőházban a harmadikról, és kitette a ház előtt parkoló kocsik közé. A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a bűncselekménnyel gyanúsított 28 éves férfit.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi szeptember 18-án az esti órákban érkezett haza a lakására a barátjával, akivel összevesztek az aznap összekoldult pénzen és italon. A házigazda több alkalommal is megütötte és megrúgta a vendégét, majd lefeküdt aludni.

Amikor felébredt hajnalban, akkor észrevette, hogy a cimborája már nem lélegzik. Megijedt, de nem hívott mentőt, hanem a lépcsőház harmadik emeletéről lehúzta a testet a társasház előtti parkolóba, két autó közé. Az őrizetbe vett férfi már korábban is volt büntetve súlyos testi sértés miatt.

Az ügyészség a szökés elrejtőzés veszélye, a bizonyítás meghiúsítása és megnehezítése megakadályozása, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel kérte a legszigorúbb kényszerintézkedést, melyet a nyomozási bíró el is rendelt. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, de a kirendelt védő nem vett részt az ülésen, így bíróság döntése még nem végleges. Bizonyítottság esetén akár nyolc évet is kaphat a férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik