Belföld

Kijött a szülőszobából, majd lenyúlt egy másik újdonsült apát az öltözőben, és elment vásárolni

Pénzbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság büntetővégzésében azt a férfit, aki január közepén lopott a zalaegerszegi kórház szülészetén.

A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye szerint az ominózus napon a férfi, és a későbbi áldozata is Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészetén tartózkodott, mert párjaik aznap szülték meg gyermeküket.

Az értékeiket egy külön erre a célra fenntartott szobában helyezték el, amelyet a szülő nők hozzátartozói használhattak átöltözésre, ruháik és egyéb ingóságaik tárolására. A terhelt a kora délutáni órákban a barátnője mellett volt a szülés ideje alatt, majd kiment abba a szobába, ahol korábban átöltözött és észrevette egy másik férfi kabátját.

A férfi átnézte a zsebeket, kivett 11 ezer forintot, 50 eurót és a bankkártyát, majd visszament barátnőjéhez a szülőszobára. Miután az elkövetőnek megszületett a gyermeke, egy ismerősével elment  este hét után vásárolni, és a lenyúlt férfi bankkártyájával fizettek ki a 6 ezer 700 forintos számlást. A lopással okozott 11 ezer forint és 50 euró, valamint a bankkártya jogosulatlan használatával okozott kár az eljárás alatt megtérült. A bíróság 330 ezres  pénzbüntetésre ítélte az elkövetőt. A büntetővégzés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik